martedì 17 maggio 2011

Porri al prosciutto - Leeks with ham


Per 2 persone:


3 porri grandi
fettine di prosciutto cotto
formaggio Gruyère
dado vegetale in polvere
2 C panna semigrassa
sale
pepe


Bollire per 10' in acqua salata i porri lavati e privati della parte verde, tagliati a cilindri.. Lasciar raffreddare.
Cospargere sui porri  poca polvere di dado vegetale e arrotolarvi attorno il prosciutto.
Disporre nella pirofila e cospargere di Gruyère grattugiato e pepe. Al momento di infornare, bagnare con poca panna (o brodo) e cuocere a 200 gradi per ca 30'.




For 2 servings:


3 large leeks
ham slices
Swiss Gruyère or a gratin cheese
vegetable stock powder
2 Tbs half skimmed cream
salt 
pepper


Clean and cut the leeks in cylinders. Boil the leeks in salted water for 10'. Let them cool. Sprinkle on cooled leeks the vegetable stock powder, and wrap each of them in a ham slice. Put in an oven pan,  strew with the grated cheese and few pepper. Just before putting in the oven, pour few half skimmed cream (or broth). Cook in the oven at 200C / 400 F for about 30 minutes. 

1 commento:

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